Hondjursjakt på mindre statsrevir med professionell jaktorganisation nära den polsk/tyska gränsen i nordvästra Polen. Det nedläggs både vildsvin, kronvilt och råvilt. Bra rabatter på vildsvin samt vid 4 jägare också på hondjur. Bra inkvartering mitt i reviret.
Läs mer om Hondjursjakt i Polen
3 dagar från SEK 10.695:-
Att lista sig inom skotthåll av en grupp kronhindar är allt annat än lätt. Det finns alltid ett par vaksamma ögon och öron bland dem. När det lyckas är känslan av jaktlig succé total. När mesta möjliga jaktupplevelser till minsta möjliga pengar är målet, så är de polska höstjakterna på hondjur och kalvar/lamm ett riktigt gott val på det perfekta jaktresearrangemanget.
Det är en väsentlig del i viltförvaltningen att skjuta av hondjur/kalvar/lamm varje år. En stor andel av dessa nedläggs genom individuell jakt. Eftersom avskjutningsavgifterna är rimliga och fordringarna stora att överlista de vaksamma hindarna är det i regel minst lika stor utmaning som att nedlägga en brölande hjort vid troféjakten under brunstperioden.
Du får alltså mycket jakt för pengarna och du kan dessutom köpa och ta hem ditt kött till särskilt rimliga priser. Det ger jägaren en helt annan dimension att kunna servera resultatet av ansträngningarna för sina gäster.
Vi förfogar över en rad av de absolut bästa statsskogsreviren i den västra delen av Polen, som alla kan erbjud hondjursjakt i toppklass. Statsskogsreviren har välutbildade, erfarna och ansvarsfulla jaktguider, som var och en har sitt område att förfoga över i reviret, vilket de känner som sin egen byxficka.
Jakten sker oftast som smygjakt eller vaktjakt från jakttorn som är placerade optimalt i förhållande till viltets rörelse på reviret.
Det jagas två gånger varje dag, tidigt på morgonen före soluppgång och åter på eftermiddag/kväll tills mörkret faller. Oavsett vilken tidpunkt man väljer för jakten efter hondjur är det alltid möjlighet att kombinera jakten med jakt på vildsvin tidigt på morgonen eller sent på kvällen, då vildsvinen är i rörelse och mest aktiva.
Många jägare återvänder ofta tillbaka på hondjursjakt med ett par goda jaktkamrater.
Det är en god tradition, som för rimliga pengar skärper sinnena som jägare!
Boendet sker på ett närliggande hotell med fantastiska omgivningar nära vattnet. Detta är inte en stor lyx, men det finns en bra och mysig atmosfär. Maten är av god polsk kvalitet, som du känner till den från andra platser i Polen. Det finns Wi-Fi och mobil täckning på hotellet.
Läs merStatsreviret Barlinek i det nordvestlige Polen omfatter et areal på i alt 6.166 ha, hvoraf de 5.426 ha er skov, mens de resterende 740 ha er engområder. Skoven består af 67% nåleskov, 14% bøg, 10% eg, 3% birk, og resten er blandede løvtræer. Området er hovedsageligt fladt. Barlinek råder over 71 hochstande og hochsitze samt 14 foderpladser....
Läs merVårt samarbete med statliga skogsväsendet i Szczecin, Regionalna Dyrekcja Lasów Pa’nstwowych we Szczecinie, eller i dagligt tal RDLP Szczecin – går tillbaka till 1982, då vi startade med att sända jägare till ett av reviren. Senare kom fler revir till och nu 2016 har vi mångåriga kontrakt med 4 av de bästa statsreviren. På...
Läs mer
Det var med store forventninger vi så frem til bukke premiere d.11 maj på reviret Barlinek. Vi blev ikke skuffet på nogen måder. Det var et dejligt område med en god råvildt bestand. Indkvarteringen og maden var super. Vi skød 8 bukke og et vildsvin.
Hilsen Poul
Så er vi retur fra Barlinek i Polen, efter en rigtig god tur, hvor vi skød 7 bukke. Her er virkelig dejligt. Vi bor i en lille by midt i det kæmpe jagtområde hos jagtlederen og hans kone. Hun står for husholdning og laver skøn mad, varm mad til frokost og charcuteri bord til morgen og aften. Derudover er der en anden jagtføre, som jeg går med, og en veninde af huset, som fungerer som tolk. Alle er meget hjælpsomme og de har godt overblik over vildtet i de forskellige dele af skoven.
Indkvarteringen er i eget hus, som ligger op til deres eget. Området er mest egnet til anstandsjagt ud til nogle kæmpe enge i skoven, men en enkelt buk blev skudt på pürsh. Vi ser råvildt, kronvildt, vildsvin, ræv, hare og en masse fugle bl.a. tornskade og natravn. Det er præcis som jeg havde håbet.
Samlet er vi rigtig tilfredse, og klar til en tur næste år!
PS: Ved køb af kød skal man beregne 100 zloty til betaling for slagtning af dyret. Desuden gjorde min jagtføre mig opmærksom på, at der er rigtig mange flåter, og at de kan være bærer af TBE (smitsom hjernehindebetændelse). Man kan overveje at blive vaccineret for dette inden afrejse.
Hilsener
Jesper
Efter kun godt 3 timers kørsel, fra færgehavnen i Rostock, ankom vi torsdag eftermiddag til Lipy. Her skulle vi overnatte de næste tre nætter. Vi blev modtaget af vores tolk og fik forevist vores ganske fine værelse, som havde eget bad og toilet. Derefter stod den på sen frokost, som var usædvanlig lækker, og i de sædvanlige polske mængder.
Kl. 18:00 kørte vi på jagt, for så at komme hjem kl. ca. 22:30. Kl. 04:00 næste morgen kørte vi igen på jagt, for så at være hjemme ved 08:30-tiden. Resten af jagtopholdet foregik efter den skabelon.
Reviret består primært af skov, som omkranser enkelte enge og søer, og i reviret er der stort set ingen marker eller byer. Bukkejagten foregik primært på engene, men vi sad også af og til i tårn ved nogle rugmarker, for at kigge efter vildsvin. Vi oplevede begge at jagten foregik temmelig afvekslende, da vi både sad i tårn, gik rundt og pürschede. Samtidig var det rart, at det ikke var nødvendigt at bruge meget tid på kørsel, fra overnatningsstedet og til selve reviret.
I området så vi både meget råvildt og kronvildt, så der var altid noget at kigge på, selv når man ventede på en buk. Bukkene i området bliver ikke særligt store, hverken i krop eller trofæ, hvilket vores jagtførere forklarede med det store skovareal og den magre, sandede jord. Det er dog kun rart, hvis man som os, blot er afsted for at opleve brunstjagt og få mange skudchancer.
Skønt vejret var køligt og overskyet de første dage, lykkedes det os at nedlægge ni bukke og tre vildsvin, på seks pürsch, hvilket vi er meget tilfredse med.
Joachim og Uffe
Hondjur består av åtskilliga viltarter: kronvilt, dovvilt, råvilt och vildsvin. Kronvilt/kronhind Vetenskapligt namn: Cervus elaphus Utbredning: Finns i Europa, delar av det norra Afrika och västra Asien. Den är införd till Australien, New Zeeland, Chile och Argentina Levnadsmiljö: Denna art är för det mesta ett skogsdjur, men i vissa...
Läs merKronhind/kalv- nedlagd SEK 1.350.-
Kronhind/kalv- skadeskjuten SEK 2.000.-
Rå/lamm- nedlagd SEK 810.-
Rå/lamm- skadeskjuten SEK 995.-
Vildsvinsgalt:
140 mm – 159 mm SEK 8.530.-
160 mm – 199 mm SEK 9.350.- + SEK 241,25 per mm över 160 mm
200 mm och däröver SEK 19.000.- + SEK 115,00 per mm över 201 mm
Troféavgift för galt under 140 mm samt för unggrisar och smågrisar beräknas efter vikt enligt följande:
Smågrisar och unggrisar:
Upp till 29,99 kg SEK 1.350.-
30-49,99 kg SEK 2.695.-
Unggrisar, galt, suggor:
50-79,99 kg SEK 5.000.-
Från 80 kg SEK 7.200.-
Skadeskjutning av smågrisar,
unggrisar, galt, suggor SEK 1.775.-
Följande rabatt ges på vildsvin:
50 % rabatt på alla vildsvin upp till 13,9 cm betar