Tillväxande bestånd av dovvilt med en årlig avskjutningsplan på 270 st. dovvilt. Dabrowa har många stamkunder till dovhjorts- och hondjursjakt. Mycket spännande brunstjakt på dovhjort. Läs mer om Dovhjortsjakt i Polen
4 dagar från SEK 14.895:-
Djupa grymt spräcker stillheten i den färgsprakande höstliga skogen. Kapitala dovhjortar är i kamp om hindarnas gunst. Luften vibrerar av spänning…
I Polen jagas den frilevande dovhjorten och jakten sker vanligtvis i brunsten som normalt infaller från mitten av oktober till början av november. Brunstjakten på de grymtande dovhjortarna är lika intensiv och spännande som kronhjortsjakten, och den utövas på samma sätt som en kombination mellan smygjakt och vaktjakt, Även om dovhjorten är väsentligt mindre än kronhjorten, så är det inte något den låter sig bry sig om. Djupa brunstgrymt och vilda kamper mellan platshjortarna kännetecknar den färgrika brunstscenen.
I Polen jagas dovhjorten i det fria, jakthägn är förbjudet i kraft av polsk lagstiftning. På grund av en mångårig stram och förståndig viltförvaltning har dovviltet mer och mer brett ut sig och på många platser är beståndet tätt, vilket ger en mycken fin jaktupplevelse när man ska smyga sig fram till brunstplatsen!
Vi förfogar över en rad av de absoluta bästa statsskogsrevir i den västra delen av Polen, varav några kan erbjuda dovhjortsjakt i toppklass. Statsskogsreviren har välutbildade, erfarna och ansvarskännande jaktguider, som var och en förfogar och sköter sitt eget område på reviret, vilket de känner som sin egen byxficka.
Jakten sker oftast som smyg- och vaktjakt. Jakttorn finns på strategiska platser i förhållande till dovviltets rörelse under brunsttiden. Det jagas två gånger var dag, vid tidig morgon före soluppgången och återigen på eftermiddagen/kvällen till skymningen. Det är alltid möjligt att kombinera jakten på dovhjort med jakt på hondjur och vildsvin, när hjorten är skjuten.
Det är 2 inkvarteringar på Dąbrowa. Den ena är hos Janusz Boguski, där det är plats för upp till 8 personer. Det är inte tal om någon lyx då man bor privat hos familjen i deras hem. I gengäld är där en bra och trevlig atmosfär och förplägnaden är i topp. Janusz Boguski talar bra tyska. Den andra inkvarteringen...
Läs merStatsreviret Dabrowa er på i alt 11.344 ha, hvoraf de 9.857 ha er skov, mens de resterende 1.487 ha er landbrugsarealer, enge, vådområder og mindre vandløb. Midt i reviret er en 19 ha stor sø, hvor der er mulighed for fiskeri. Skoven består først og fremmest af nåleskov (83,6%), men også af eg (5,8%), birk (4,4%), el (2,7%) og andre...
Läs merVi har arbeta tillsammans med statsskogsväsendet i Torun – Regionalna Dyrekcja Lasów Panstwowych we Toruniu, eller i dagligt tal RDLP Torun – de sista 21 åren och före det arbetade Wilson Jaktresor (som senare blev Diana) tillsammans med några av reviren. Vårt samarbete omfattar 8 statsrevir och vi har mångåriga kontrakt med alla 8...
Läs mer
Kim og jeg er vel hjemme fra Dabrowa. En rigtig stor oplevelse ligesom de andre gange, vi har været der. Jeg skød 3 dåhjorte (2,60 – 1,80 og 2,50 kg), og Kim skød 2 dåhjorte. Hertil dåer, hinder og kalve. I alt 18 stk.
Det sidste billede viser den gode Kim. Det var 25. gang, at vi sammen tog på jagttur i Polen (alle gange i øvrigt med Diana ), og han mente, at han havde fortjent blomster for at have holdt mig ud i så mange år. Vores værtsfolk Karolina og Arek tog ham på ordet og fremskaffede en buket, som jeg så kunne overrække ham den næste dag.
Mvh Flemming
PS Det lykkedes heller ikke i år med kronhjorten, der skulle være en 10-ender, før jeg kunne skyde den. Men så er der jo en god grund til at tage derned igen. Til gengæld lykkedes det mig at kravle ind på ca 30 m af en sovende 8-ender kronhjort og lave lidt video og tage et par billeder.
Kim og jeg havde igen en rigtig god jagttur til Dabrowa i Polen. Det var 7 år i træk, at vi besøgte Arek, Karolina, Sigmund og alle de andre dernede. Området er jo først og fremmest kendt for sit dåvildt. Kim skød 2 dåhjorte (den største vejede 2,8 kg), og jeg skød 3 dåhjorte (den største vejede 2,5 kg). Herudover skød Kim dåer og kalve.
Jeg brugte min ekstra tid på at prøve at skyde en kronhjort, sådan som jeg har prøvet det mange af de andre år i Dabrowa uden held. Denne gang lykkedes det. Arek og jeg var på vej i hochsitz sidst på eftermiddagen den anden dag dernede. Jeg havde kort forinden været så heldig at skyde den første af dåhjortene. På vej mod hochsitzen ser vi 2 kronhinder så i kanten af et skovområde. De var urolige og anede tydeligvis, at noget var galt. De lister stille og roligt ud på midten af engen og inde fra skovområder får de følgeskab af mere end 20 stykker kronvildt. Hele engen var en lang række af kronvildt. Hinder, kalve og spidshorte mellem hinanden og næsten helt til sidst en fin kronhjort. Heldigvis trak den på et tidspunkt fri af alle de andre dyr, og jeg kunne lade kuglen gå på en afstand af 150 m. Herefter søgte den op ad en bakke og forsvandt i skoven, hvor vi fandt den vel 300 m fra skudstedet. Hjorten var en otteender på 4,2 kg.
Endelig havde både Kim og jeg den oplevelse at se ulv jage dåvildt.
Mvh Flemming (og Kim)
Vi er netop vendt hjem fra brunstjagten på dåhjort på vores polske stamrevir - statsreviret Dabrowa. Jeg nedlagde den største dåhjort, der nogensinde er nedlagt på reviret – på 3,45 kg – og Flemming nedlagde 2 fine dåhjorte på omkring 2,30 kg – for hans vedkommende dåhjort nr. 21 og 22 fra Dabrowa! Og selvfølgelig vender vi begge tilbage igen næste år.
Videnskabeligt navn: Cervus dama Underarter: Mesopotamisk dåvildt (C.d.mesopotamica) Udbredelse: Dåvildtet kommer oprindeligt fra Lilleasien men lever i dag på fri vildtbane eller i hegn over hele Europa. Levested: Skov gerne med kraftig underskov ofte i forbindelse med agerland. Dåvildt har stor forkærlighed for det åbne land. Beskrivelse: Stor hjorteart,...
Läs merHondjur består av åtskilliga viltarter: kronvilt, dovvilt, råvilt och vildsvin. Kronvilt/kronhind Vetenskapligt namn: Cervus elaphus Utbredning: Finns i Europa, delar av det norra Afrika och västra Asien. Den är införd till Australien, New Zeeland, Chile och Argentina Levnadsmiljö: Denna art är för det mesta ett skogsdjur, men i vissa...
Läs merVidenskabeligt navn: Sus scrofa Underarter: Sus sr. castilianus (Portugal, Spanien) Sus sr. majori (Italien) Sus sr. reiseri (Albanien, Bulgarien, Jugoslavien) Sus sr. attila (Ungarn, Rumænien, Rusland) Udbredelse: Hele Europa med undtagelse af de Britiske Øer, det sydlige Italien og Sydgrækenland. Levested: Skovbevoksninger med tæt underskov, ofte i forbindelse med...
Läs merTillägg för enkelrum:
Om inte annat är avtalat, blir våra kunder normalt inkvarterade i dubbel-eller flerbäddsrum. Var uppmärksam på att det tillkommer extrakostnad för enkelrum om:
• man anmäler sig individuellt
• man reser ensam
• man reser udda antal jägare
• man tilldelas enkelrum på stället, OAVSETT ORSAK
• man sover ensam i flerbäddsrum
• man beställer enkelrum
Transport under själva jakten:
Det finns på de flesta ställen avtalat fastpris för körning i reviret under jakten. Priset är per jägare, oavsett om man får sig tilldelat
”eget fordon” eller ej. Priserna varierar från 40-60 Euro per jägare och dag.
Jakten:
I Polen genomförs all individuell jakt med jaktguide 1:1, d v s varje jaktgäst har egen jaktguide. Jaktguiden är ansvarig för att välja ut och ge klartecken att skjuta viltet, men det är upp till varje jägare att efter klartecken besluta om han/hon vill skjuta eller ej. Jaktguiden gör alltid sitt bästa för att tillmötesgå jägarens önskemål, men det är alltid skytten som har det slutliga ansvaret.
Extra jaktdag:
I tillfälle av att man önskar att förlänga uppehället med en eller flera dagar, ska det i varje tillfälle avtalas med oss eller med tolken under uppehället. I annat fall är det inte möjligt.
Avbrott av jaktuppehället:
Väljer man att av någon orsak att lämna reviret tidigare, utgår ingen återbetalning av de tjänster man därmed inte mottagit.
Extra måltider:
Överskrider man uppehället med en måltid, blir man krävd på SEK 200,-. Överskrider man uppehället med 2 måltider, beräknas detta som 1 extra dags uppehälle.
Hund:
Tar man med egen hund krävs SEK 75:- pr. dag. Var uppmärksam på att inte alla revir accepterar att hund tas med. För införsel krävs giltigt hundpass, och hunden ska kunna identifieras vid läsbar öronmärkning eller chipmärkning.
Tolk:
Tolk är obligatorisk på samtliga revir och man kan önska hemifrån om man önskar engelsk eller tysktalande tolk. På några revirer är tolken = jaktchefen eller jaktguiden.
Avtal:
Avtal mellan DIANA:s kunder och personal/jaktledare på reviren är inte accepterat under några former. Varje jaktgäst ansvarar för undertecknat protokoll – oavsett ”privata” avtal, såväl muntliga som skriftliga.
Trofèdepositum:
På våra prislistjakter blir det på bekräftelse/faktura uppkrävt ett trofédepositum, som regleras efter hemkomst utifrån den konkreta avskjutningen.
Depositum är som följer:
Kronhjort SEK 8.750:-
Råbock SEK 2.000,-
Dovhjort SEK 4.500,-
Vildsvin SEK 1.875,-
Mufflon SEK 9.400,-
Tryck-/drevjakt SEK 3.750,-
Vilt nedlagt under icke jaktsäsong:
Det polska ministeriet har infört avgifter för vilt nedlagt i icke jaktsäsong. Avgifterna är som följer:
Kronvilt zloty 5.800,-
+ 2.000 zloty för trofé upp till 5,5 kg
+ 7.000 zloty för trofé över 5,5 kg.
Dovvilt zloty 2.300,-
+ 1.500 zloty för trofé upp till 2,6 kg
+ 3.000 zloty för trofé över 2,6 kg.
Sikavilt zloty 5.500,-
+ 1.000 zloty för trofé upp till 2,0 kg
+ 2.500 zloty för trofé över 2,0 kg
Råvilt zloty 2.000,-
+ 1000 zloty för trofé upp till 430 g.
+ 5.000 zloty för trofé över 430 g.
Mufflon zloty 1.800,-
Vildsvin zloty 2.300,-
Övriga arter zloty 1.000,-
Nedlägges vilt inom jakttiden men utan jaktguidens tillstånd, betalas troféavgiften + 100% straffavgift.
Protokoll:
Vi uppmanar alla våra jägare att bevittna vägning och uppmätning inför protokollskrivning – oavsett vilket arrangemang man köpt. DIANA godkänner ingen klagan som följer av att en jägare av tar med sig viltets hela huvud och troféens vikt därmed blir uppskattad. Tar man med hela huvudet av en galt, utgår man från att den synliga delen av betarna utgör en tredjedel av totala längden. Normalt vägs och mäts troféerna 24 timmar efter avkokning. Lämnar en jägare reviret tidigare än 24 timmar efter att troféen är kokt och rengjord, är det den då våta vikten som blir protokollförd och det är inte möjligt med avdrag på priset senare - oavsett omständigheter. Varje jägare på våra revir är ansvariga för respektive undertecknat protokoll. Skulle man av någon orsak ha anledning att anföra klagan/reklamation på jakten, uppehället eller liknande skall detta noteras på protokollet och man SKALL otera om man har för avsikt att sända klagan till oss efter hemkomsten. Görs inte
detta har vi INGEN möjlighet att behandla klagan efter hemkomst. Observera att du med din underskrift bekräftar 100% av det i protokollet anförda.
Slutlig avräkning:
Den slutliga avräkningen sker när DIANA mottar protokollen från Polen, vilket kan ta upp till 6 veckor. Detta gäller oavsett om det är aktuellt med återbetalning eller extrabetalning samt även om man valt att lämna någon trofée, skinn osv i reviret för senare sändning/hämtning. Var uppmärksam på att om jägaren skjuter ett sjukt eller tidigare påskjutet vilt (även om han blivit ombedd att göra det) skall han betala för det, om det är upptaget i protokollet.
Alkohol:
Det är en lag, att samtliga jakter blir anmälda till polisen senast 7 dagar innan jaktens början- med angivelse av noggrann datum för jakten samt inkvarteringsadresser. Detta betyder att det kan komma oanmäld polis kontroll. Det man vill checka är om alla papper är i ordning samt om jägarna går på jakt med alkohol i blodet. Promillegränsen för körning i Polen är 0,0%, och det samma
gäller, när man använder jaktvapen.
Kaliberval:
De polska reglerna säger följande:
RÅVILT: På 100 meter skall kulan ha en anslagsenergi på 1.000 joule.
ANNAT VILT: På 100 meter skall kulan ha en anslagsenergi på 2.000 joule.
Drev-/tryckjakter:
Var uppmärksam på att det endast är tillåtet att använda kikarsikte på max. 3 gånger förstoring till drev- och tryckjakter. Variabla kikarsikte, som kan ställas ned till 3 gånger förstoring eller därunder är tillåtet. Det vill säga, som exempel 2,5-10 gånger förstoring är tillåtet. Kikare med fast förstoring på mer än 3 är inte tillåtet. Efter den polska lagen, SKALL jägaren på drevjakt ha minst 2
element i kläderna i fluorescerande färger - dvs. gul eller orange.
Dricks:
Det är normalt att ge lite dricks till sin jaktguide/sina drevkarlar, till tolken samt till köket. Vad man väljer att ge är helt upp till en själv.
Fullmånekalender 2020/21
10. januari
09. februari
09. mars
08. april
07. maj
05. juni
05. juli
03. augusti
02. september
01. oktober
31. oktober
30. november
30. december
28. januari
27. februari
28. mars
Jaktsäsonger 2020/21
Råbock | 09.05.-30.09. |
Rå/lam | 01.10.-17.01. |
Kronhjort | 21.08.-28.02. |
Kronkalv | 01.09.-28.02. |
Kronhind | 01.09.-17.01. |
Dovhjort | 01.09.-28.02. |
Dovkalv | 01.09.-28.02. |
Dov | 01.09.-17.01. |
Vildsvin | hela året |
Muflonbagge | 01.10.-28.02. |
Muflonfår/-lamm | 01.10.-17.01. |
Räv | 30.05.-31.03. |
Grävling | 01.09.-30.11. |
Märhund | hela året |
Vildand | 15.08.-21.12. |
Vildgäss (Västpolen) | 01.09.-31.01. |
Diana Jagtrejser har ingått ett samarbete med Europeiske ERV, och är glada för att både kunna erbjuda dig en bra reseförsäkring som omfattar din jaktresa samt en avbeställningsförsäkring om du måste avbeställa resan på grund av sjukdom.
Önskar du teckna en rese- eller avbeställningsförsäkring genom Diana Jagtrejser kan du kontakta din resekonsulent eller vår support på tl. + 45 62 20 25 40 eller sända ett mail till info@diana.dk
Nedlagt vilt avräknas enligt nedanstående prislista:
Dovhjort:
Upp till 1 499 g SEK 6.600.-
1 500 g-1 999 g SEK 11.650.- + SEK 69,00 10 g över 1 500 g
2 000 g-2 499 g SEK 15.100.- + SEK 77,40 10 g över 2 000 g
2 500 g-2 999 g SEK 18.970.- + SEK 72.20 10 g över 2 500 g
Från 3 000 g SEK 22.580.- + SEK 261,30 10 g över 3 000 g
Skadeskjutning SEK 9.695.-
Normalt kan även nedläggas hondjur och kalv/lamm till följande priser:
Dovhind/kalv SEK 1.275.-
Kronhind/kalv SEK 1.450.-
Råget/lamm SEK 775.-
Möjlighet till avskjutning av vildsvin enligt följande prislista:
Vildsvin:
Vildsvinsgalt:
140 mm – 159 mm SEK 5.950.-
160 mm – 199 mm SEK 7.900.- + SEK 200,00 per mm över 160 mm
200 mm och däröver SEK 15.900.- + SEK 317,74 per mm över 201 mm
Troféavgift för galt under 140 mm samt för unggrisar och smågrisar beräknas efter vikt enligt följande:
Smågrisar och unggrisar:
Upp till 29,99 kg SEK 1.225.-
30-59,99 kg SEK 2.460.-
Fra 60 kg og op SEK 5.000.-
Skadeskjutning SEK 1.995.-
Kurs pr. 15/1-2024